משכילות, דתיות ודעתניות: יחסים מגדריים בקבוצות מיעוט דתיות בישראל

יום העיון השנתי של מכון שכטר למדעי היהדות על מעמד האישה בישראל

יום חמישי 16.12.2021 בשעות 16:00–19:00 במכון שכטר, ירושלים

האירוע פתוח לקהל הרחב וישודר בשידור חי בזום

מסלול מגדר ופמיניזם – הלכה ומעשה במכון שכטר למדעי היהדות יקיים יום עיון שנתי על מעמד האישה בישראל לזכרו של משה שלוי ז”ל אשר יעסוק בנושא יחסים מגדריים בקבוצות מיעוט דתיות ישראל. ביום העיון ישתתפו חוקרות מובילות בתחום שיציגו סקירה כללית על הנושא וישתפו בהזדמנויות ובאתגרים שניצבים בפני נשים דתיות מקרב החברה הדרוזית, המוסלמית והחרדית בישראל. האירוע פתוח לקהל הרחב וישודר בשידור חי בזום.

האירוע ייפתח בדבריו של פרופ’ דורון בר, נשיא מכון שכטר למדעי היהדות. המושב הראשון ייערך בהנחיית פרופ’ רינה לוין מלמד, מרצה ללימודי מגדר ופמיניזם במכון שכטר, ויתקיימו בו ההרצאות האלו: משכילה, פרופסיונלית ואולטרה דתית: נשים דרוזיות בישראל כחקר מקרה מאת ד”ר אבתסאם ברכאת, המכללה האקדמית צפת ואוניברסיטת בר־אילן ופוסט־דוקטורנטית באוניברסיטה העברית בירושלים; יחסים מגדריים ממבט אסלאמי פמיניסטי מאת נאהד אשקר שרארי, מכון מנדל נגב שליד אוניברסיטת בן־גוריון בנגב; ומיקומים משתנים – נשים חרדיות במרחב שבין בית, קהילה ועבודה מאת ד”ר לי כהנר, מכללת אורנים והמכון הישראלי לדמוקרטיה. לאחר מכן ייערך רב־שיח בהשתתפות דוברות המושב הראשון ובהנחיית פרופ’ בת־שבע מרגלית שטרן, ראש מסלול מגדר ופמיניזם במכון שכטר.

לדברי פרופ’ בת־שבע מרגלית שטרן: “יום העיון יטיל זרקור על נושא מרתק בחברה הישראלית שלא זוכה בדרך כלל לבמה אחת – היחסים המגדריים של קבוצות מיעוט דתיות בישראל מנקודת מבטן של חוקרות של החברה הדרוזית, המוסלמית והחרדית. כל אחת מהן תספר ותנתח כיצד אישה דתייה משלושת המגזרים האלו מתרגמת את חייה בתוך חברה שבה השליטה, הניהול והאחריות על מעמד אישי אינו מצוי בידי רשויות אזרחיות אלא בידי רשויות דתיות. יום העיון יביא מבט חדש על היחסים המגדריים של קבוצות דתיות אלו בישראל של המאה ה־21”.

האירוע יתקיים על פי הנחיות משרד הבריאות שיחולו במועד האירוע והוא גם ישודר כאמור בזום. מספר המקומות מוגבל, מומלץ להירשם מראש. מצ”ב קישור למידע על אודות האירוע.

מתעניינים בלימודים במכון שכטר?

נשמח להיות בקשר. נא השאירו פרטי התקשרות וניצור איתכם קשר בהקדם

טופס זה מוגן באמצעות reCAPTCHA של גוגל. מדיניות הפרטיותתנאי שירות