פרס לִיבְּהַבֶּר נוסד ע”י הרב מרק וד”ר הניה לִיבְּהַבֶּר ז”ל במטרה לעודד סובלנות דתית ופתיחות תרבותית במדינת ישראל, בעקבות רצח ראש הממשלה יצחק רבין, מתוך מחויבותם העמוקה לקידום הסובלנות הדתית והפלורליזם בישראל.
הפרס השנתי על סך 40,000$ הוענק מדי שנה ולאורך 18 שנים באופן שווה לשני אישי ציבור עבור תרומה משמעותית להשגת סובלנות דתית ופתיחות תרבותית בישראל. על המועמדים היה להדגים מחויבות אמיתית ומעשית לעקרונות הדמוקרטיה והסובלנות, כשאלה משולבים עם ערכי היסוד של היהדות. חתני וכלות הפרס נבחרו ע”י ועדה ציבורית אשר בחנה את ההמלצות ואת העמידה בקריטריונים לקבלת הפרס.
הרב מרק לִיבְּהַבֶּר, שהלך לעולמו באוקטובר 2014, היה נדבן רוחני מוביל אשר אהבת התורה, עם ישראל וארץ ישראל הם שהובילו אותו ואת אשתו האהובה ד”ר הניה ז”ל, ניצולת שואה ורופאה מוערכת שהלכה לעולמה בשנת 2010, במרדף היומיומי שלהם אחרי תיקון עולם, להפוך את העולם למקום טוב יותר. הרב היה מנהיג ידוע ומכובד בקהילה היהודית בבוקה רטון שמדינת פלורידה, נשיא לשעבר באיגוד העולמי של בתי הכנסת המסורתיים אשר קידם במקביל את היהדות הקונסרבטיבית / המסורתית בישראל ובעולם, ורב בקהילת ‘בני אמת’ בסנט-לואיס פרק (מיניסוטה), קהילה בה כיהן שנים רבות.
הרב לִיבְּהַבֶּר נמנה בין בוגרי בית הספר לרבנים המפורסם Takhemoni בוורשה, למד לתואר שני בעיתונאות מבית הספר לעיתונאות של ורשה, המשיך לקבלת תואר דוקטור מאוניברסיטת מינכן וקיבל תואר ד”ר של כבוד האלוהות מטעם בית המדרש לרבנים. הרב היה המו”ל של המגזין “העולם היהודי האמריקני” (American Jewish World) שבמיניאפוליס, שם הוא כתב טור חודשי במשך שנים רבות.
כלות וחתני פרס ליבהבר:
חתני פרס תשע"ה
אתי אנקרי
זמרת אשר פועלת במסירות רבה ומזה שלושה עשורים לעידוד ופיתוח הדיאלוג התרבותי-יהודי על כל היבטיו, ועושה זאת תוך הפגנת יצירתיות ומקוריות בזירה התרבותית בישראל.
הרב ד”ר בני לאו
רב קהילת הרמב”ן בירושלים, עמית במכון הישראלי לדמוקרטיה וראש מיזם 929 – לקריאה משותפת של התנ”ך במגוון הקולות הישראליים, מקצה לקצה.
חתני פרס תשע"ד
אהוד בנאי
זמר ויוצר מוערך, אשר שר וכותב על החיים על כל המורכבות שלהם, אך לא מפנה את השירים לציבור גדול תוך רצון לתת תחושה למאזין הבודד שהוא מתכתב איתו מעל הבמה ומול אלפי אנשים אחרים.
ד”ר מיכה גודמן
חוקר מחשבת ישראל, מורה מן החוץ בחוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית בירושלים, עמית מחקר במכון שלום הרטמן ועומד בראש ‘עין פרת – המדרשה באלון’. מטרתו היא קידום סובלנות ומתינות בלהט שאינו מתון בכלל בקרב דתיים שלא מאמינים בהסתגרות בפני העולם, ולצידם חילונים שמרגישים שהמסורת היהודית לא מאיימת על הזהות החילונית שלהם.
חתני פרס תשע"ג
דב אלבוים
עיתונאי, איש טלוויזיה, שותף למרכז בינה וממקימי ה”ישיבה הישראלית” בדרום תל אביב, הפועל כל העת לחבר ולאחות את העולמות השונים המתרוצצים בנפשו ובנפש החברה הישראלית.
קובי אוז
מוסיקאי, יוצר וסופר יליד שדרות המתגורר בתל אביב. היצירה המוסיקאלית של אוז חוצה גדרות והגדרות ופונה לקהלים רבים. בשפתו הייחודית לו, מתרגם אוז את התכנים היהודיים העתיקים לשפה עכשווית ומעודד בכך חשיבה רעננה וחדשה.
חתני פרס תשע"ב
הרב פרופ’ שלום הרטמן ז”ל
מייסד מכון שלום הרטמן בירושלים, פילוסוף ואיש הגות בכיר בעל שם עולמי הנחשב לאחד מחשובי ההוגים היהודיים כיום, המגשים את תלמודו ומביאו לידי מעשה.
פרופ’ נעמה צבר בן יהושע
מבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב, הנחשבת לאחת מהחוקרים המובילים בתחום המחקר החינוכי, המחקר האיכותני והחינוך היהודי, המקדישה זמן ומאמצים רבים לקידום חינוך יהודי פלורליסטי בין כל המגזרים בחברה הישראלית.
חתני פרס תשע"א
יהורם גאון
חתן פרס ישראל לזמר העברי ויקיר ירושלים, שחקן ומוזיקאי, איש תקשורת ופעיל ציבור.
הרב פרופ’ נפתלי רוטנברג
יו”ר אגף תרבות וזהות יהודית במכון ון ליר, מחנך ומנהיג רוחני.
חתני פרס תש"ע
שלמה גרוניך
מוזיקאי ומלחין שמילות שיריו תורמות לדו-שיח ולאחדות היהודית בישראל ובעולם.
ג’קי לוי
איש תקשורת וקומיקאי, שעבודתו משקפת אמונה עמוקה בדיאלוג כדרך חיים.
חתן פרס תשס"ט
מוקי צור
איש חינוך ומחשבת ישראל, סופר והיסטוריון שתרומותיו לתרבות הישראלית כוללות את כתב העת “שדמות” והקמת בתי מדרש באורנים ובאפעל.
חתן פרס תשס"ח
הרב מיכאל מלכיאור
ח”כ ושר לשעבר, איש ציבור מוביל ופעיל למען צדק חברתי ודיאלוג בין קבוצות שונות בישראל.
כלת פרס תשס"ז
דבורה גולדמן גולן
מייסדת ומנהלת “במדבר – בית מדרש יוצר” בירוחם.
כלת פרס תשס"ו
רות להבי
מייסדת בית הספר “קשת” בירושלים ולשעבר מנהלת בית הספר התיכון, יוזמת חלוצית במטרה לקרב בין תלמידים דתיים וחילונים.
כלת פרס תשס"ה
אסנת אלנתן
מנהלת תוכנית להעסקת אוכלוסייה עם צרכים מיוחדים בארגון הג’וינט, מייסדת של “קהילה” – ארגון שמקדם פלורליזם יהודי בבית שמש.
כלת פרס תשס"ד
יהודית אדלמן גרין
ממקימי “כפר רימון” בכפר סבא למבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, יוזמת ומייסדת תכנית “בר/בת מצווה לילד המיוחד”.
כלות פרס תשס"ג
ד”ר גילי זיוון
מנהלת שותפה, מורה ומנחה ב”מרכז יעקב הרצוג” ללימודי יהדות בקיבוץ עין צורים.
שרון לשם–זינגר
עומדת בראש בתי הספר להכשרת מנחי קבוצות של מדרשת “קולות בנגב”.
שתיהן הקימו יחד רשת של בתי מדרש קהילתיים בהם דתיים וחילוניים לומדים יחד.
חתן פרס תשס"ב
ד”ר אריה גייגר ז”ל
מייסד ומנהלו לשעבר של ביה”ס הדתי “רעות” בירושלים המעודד סובלנות דתית.
חתן פרס תשס"א
הרב רוברטו ארביב
המנהל החינוכי של נווה שכטר, מרכז של תרבות יהודית בתל אביב ורבה של הקהילה המסורתית בנווה צדק.
חתן פרס תש"ס
שי זרחי
ממייסדי “המדרשה” במכללת אורנים ולשעבר מנהל בית המדרש “תהודה” למנהיגות חברתית יהודית.
כלת פרס תשנ"ט
במבי שלג ז”ל
עיתונאית ועורכת “ארץ אחרת”, מגזין שמקדם דו שיח ישראלי יהודי על חברה וזהות.
חתן פרס תשנ"ח
הושע פרידמן בן שלום
מייסד הקיבוץ העירוני “בית ישראל” בירושלים למשפחות ישראליות חילוניות ודתיות.