נציגינו יצרו אתך קשר בהקדם האפשרי.
נוהל שירות מילואים – שנת הלימודים תשפ”ה
אני שמחה ונרגשת לכתוב לכם לקראת פתיחת שנת הלימודים החדשה.
לא קל לכתוב בימים אלו. ימים רוויים במתח, דאגה וכאב, לצד גילויים מפעימים של תמיכה, אחווה ונתינה שהם בבחינת קרני אור החודרות את החושך, ומזכירות לנו אילו אנשים נפלאים חיים במדינה שלנו. בשנה החולפת פגשנו מצד אחד ברוע הטהור והצרוף של אויבינו, ומצד שני באומץ ליבם של אנשים כה רבים, בהקרבה, במסירות ובנתינה אינסופית, שנמשכים גם בימים אלו ממש.
הפודקאסט החדש של מכון שכטר למדעי היהדות ורדיו תל אביב זמין להאזנה באתר רדיו תל אביב ובכל אפליקציות הפודקאסטים
אני רוצה לפתוח בברכה לכם, בוגרות ובוגרים יקרים על המעמד המרגש של השלמת לימודיכם לתואר שני. כל אחת וכל אחד מכם עבר כברת דרך משמעותית למן הרגע שבו החל את לימודיו במכון לפני כך וכך שנים ועד לרגע המיוחד והמיוחל הזה. אני מקווה ומאמינה שהלימודים במכון שכטר היוו עבורכם תקופה משמעותית, ומעוררת למחשבה ולעשייה.
למה שרק אתם תיהנו מהלימודים במכון שכטר?
המליצו לחברים על תואר שני במכון שכטר ובעבור כל חבר שיירשם ללימודים, תקבלו 500 ש”ח במתנה**
* הנחה בשכ”ל
*ההטבה ניתנת לאחר החבר שנרשם סיים סמסטר אחד.
על החבר לציין את שמכם מפורשות בעת ההרשמה ללימודים. בכפוף לתקנון המבצע (כמפורט באתר מכון שכטר).
ט.ל.ח
סטודנט מביא חבר: קבלו 500 ₪ הנחה בשכ”ל
בוגר/עובד מביא חבר: קבלו תווי קניה בסך 200 ₪
מנכ"ל מכון שכטר למדעי היהדות וסגן הנשיא איתן קופר, פורש לגמלאות ב-1 בינואר 2024 לאחרלמעלה מ-23 שנים בשכטר, מתוכן שבע שנים וחצי בתפקידו הנוכחי.
מחליפה אותו בתפקידו מיכל מקוב-פלד, שהצטרפה לצוות שכטר בינואר 2021, וכיהנה עד כה כסמנכל"ית פיתוח ויח"צ במכון.
אני מאחלת לכולכם שנת לימודים פורייה, מעשירה ומעניינת. אני מקווה שהלמידה והעיסוק במורשת המשותפת שלנו ובארון הספרים היהודי יביאו לנו מזור ונחמה ויטעינו אותנו בכוח ובתקווה, ויחזירו אותנו אל עצמנו, אל החיים, ויחזקו בנו את רוח האדם ואת כל מה שמחבר בינינו.
הוחלט לפתוח את שנת הלימודים בתאריך 3/12/2023. הסמסטר ימשך 11 שבועות ויסתיים ב 15/2/2024. סמסטר ב' עתיד להיפתח ב 17/3/2024.
בשלב הראשון הלמידה תהיה בזום, ובמידת האפשר נעבור לאחר חודש להוראה היברידית, בה תוכלו לבחור אם ללמוד באופן פרונטלי במכון או ללמוד מרחוק בזום. חשוב לציין כי כל החלטה תתקבל בהתאם למצב, וכל החלטה כפופה לשינויים בהתאם למצב.
"עת מרפא" – הקו החם החדש לתמיכה וליווי רוחני מטעם תוכנית מרפא במכון שכטר - מציע תמיכה רוחנית במספר הטלפון 0747800621. הקו פועל בימים א'–ה', בשעות הערב בין 20:30–24:00; המלווים הרוחניים יציעו דרכים להסתייעות ב"כלים" רוחניים שונים המתאימים לרצונם ולעולמם התרבותי של הפונים. ניתן להתכתב איתנו בווצאפ במשך 24 שעות בטלפון 0528050942 (לא בשבת). ללא תשלום.
לאור המצב המתמשך ובהתאם להחלטת ועד ראשי האוניברסיטאות הוחלט על דחיית פתיחת שנת הלימודים במכון שכטר לתאריך 3/12/2023.
מכון שכטר למדעי היהדות מרכין את ראשו לזכר נרצחי הזוועות במלחמת “חרבות ברזל”, ומתפלל לשלום הפצועים, החטופים והנעדרים.
מכון שכטר למדעי היהדות גאה להודיע כי הרב מתיו ברקוביץ' מונה לתפקיד סגן נשיא שוחרי עמותות שכטר החל מיולי 2023
נשיא מכון שכטר, פרופ' ארי אקרמן קורא לדיאלוג אזרחי בישראל
בטקס הסיום שהתקיים בבוקר יום שישי ה־27 במאי, עם מזג אוויר נפלא ואווירה נפלאה עוד יותר, קיבלו 53 בוגרי מכון שכטר תעודות מוסמך ובכך הצטרפו באופן רשמי לכאלף שמונה מאות וחמישים בוגרי המכון הקיימים.
מסלול מגדר ופמיניזם – הלכה ומעשה במכון שכטר למדעי היהדות יקיים יום עיון שנתי על מעמד האישה בישראל לזכרו של משה שלוי ז"ל אשר יעסוק בנושא יחסים מגדריים בקבוצות מיעוט דתיות ישראל. ביום העיון ישתתפו חוקרות מובילות בתחום שיציגו סקירה כללית על הנושא וישתפו בהזדמנויות ובאתגרים שניצבים בפני נשים דתיות מקרב החברה הדרוזית, המוסלמית והחרדית בישראל. האירוע פתוח לקהל הרחב וישודר בשידור חי בזום.
מכון שכטר למדעי היהדות בירושלים המציע את תוכנית הלימודים הגדולה בישראל לתואר שני במדעי היהדות, ביצע בקיץ האחרון מחקר מקיף בקרב בוגריו. המחקר מצא כי מעבר לרצון להתקדם בעבודה ולשפר את תנאי השכר (45% מהבוגרים), הסיבות העיקריות לבחירה ללמוד במכון שכטר הן כדי לשאוב השראה מעולם הערכים והתרבות היהודיים (34% מהבוגרים) וכן מתוך רצון לפתח ולבסס את המרכיב היהודי בזהותם (21% מהבוגרים).
מכון שכטר למדעי היהדות בירושלים וגלריה שכטר בנווה צדק משיקים תוכנית בוטיק חדשה ללימודי תעודה באוצרות אמנות עכשווית אשר תיפתח לראשונה בירושלים באוקטובר הקרוב. התוכנית מעניקה כלים תיאורטיים להבנת שדה האמנות העכשווית והכשרה מעשית בתכנון, עיצוב והתנסות בהקמת תערוכה.
יום שני, 20 באפריל 2020, כ"ו בניסן תש"ף בשעה 10:30. הטקס שודר בשידור חי באתר מכון שכטר למדעי היהדות.
לאחרונה הושלמה יצירת אומנות ייחודית במכון שכטר למדעי היהדות בירושלים: "אות היא לעולם" היא ציור גרפיטי ענק (9X6 מטרים) שעיקרו הוא אסופה של פסוקים מן המקורות היהודיים ומשירים עבריים מודרניים. היצירה כתובה בעברית ובערבית יהודית, שפת הכתיבה ששימשה את היהודים שחיו בארצות ערב. היצירה נעשתה במסגרת הפסטיבל היהודי לאומנות רחוב שהתקיים בירושלים ושותפים לה תשעה אומנים יהודים מהארץ ומחו"ל אשר עליהם ניצח האומן היהודי מוושינגטון די.סי., הלל סמית.
אירוע הכולל פתיחת תערוכה וטקס במלאות שבעים שנה להעלאת עצמותיו של בנימין זאב הרצל לקבורה בירושלים התקיים ביום ראשון 18.8.19 בהר הרצל.
ביום חמישי נפתחה בבית הספר לאומנות "הקוביה" בירושלים תערוכת "מיני ירושלים". התערוכה מציגה את פרויקט הגמר של סטודנטים לתואר שני במכון שכטר למדעי היהדות אשר למדו בתוכנית לימודים יחידה במינה במדינת ישראל המשותפת לשני המוסדות. התערוכה פתוחה לקהל הרחב ותינעל ביום חמישי 8 באוגוסט 2019.
פרופ' דורון בר וד"ר תמר קדרי ממכון שכטר למדעי היהדות השתתפו בתחילת יולי בבית ספר קיץ "ירושלים ושלוש הדתות" שנערך באמסטרדם, הולנד. בקורס השתתפו כעשרים סטודנטים ממגוון תחומי לימוד ורקע תרבותי ודתי, בהם מוסלמים, יהודים ונוצרים. "היכרותי עם ירושלים – גם היסטורית וגם אישית – אפשרה לי להציג בפני הסטודנטים את המורכבות של העיר. מכיוון שהמציאות הישראלית מסובכת מאוד להבנה ולעתים קרובות משתקפת בתקשורת הבין־לאומית הבנה מוטעית של המציאות בישראל, היה חשוב להציג בפני התלמידים ההולנדים קול מאוזן וביקורתי בנוגע לירושלים בכלל ולהיסטוריה ולהווה שלה". קורס ייחודי זה הוא חלק משיתוף הפעולה עם האוניברסיטה הפרוטסטנטית בהולנד PThU המתקיים הודות למענק ארסמוס + שהוענק לשני המוסדות בנובמבר 2018.
כ־300 נשים בגילים 12 ועד 93, התכנסו ביום שישי ליום לימוד שהתקיים במכון שכטר למדעי היהדות בירושלים. יום הלימוד נפתח בתפילת בוקר משותפת והמשיך בסדרת הרצאות, סדנאות, מדיטציה, שירה, ארוחת צהריים ועוד. “המטרה היא לחבר נשים יחדיו באמצעות לימוד טקסטים יהודיים ולשבור את המחיצות של גיל, עדה ומצב סוציואקונומי בין הנשים”. האירוע נערך בשיתוף מכון שכטר למדעי היהדות, ליגת הנשים ליהדות מסורתית והתנועה המסורתית.
300 נשים מכל הארץ בגילים 12 ועד 93 ישתתפו זו השנה העשרים בתפילת שחרית משותפת שתתקיים ביום הלימוד הארצי העשרים לנשים מסורתיות במכון שכטר בירושלים.
יום העיון השנתי השני על יחסי ישראל ויהדות צפון אמריקה התקיים ב־27 במארס 2019, ועסק בשאלות מאתגרות: כיצד ניתן לחבר בין הספקטרום הרחב של יהדות ארה"ב ומדינת ישראל? מהי מקומה של תופעת המסורתיות בחיבור זה? מה מאפיין את התפתחות הזהויות היהודיות בישראל ובארה"ב? איך מוצגות זהויות שונות אלו בספרות?
יום העיון השנתי על מעמד האישה שנערך מטעם המסלול ללימודי מגדר ופמיניזם במכון שכטר למדעי היהדות בירושלים עסק בנושא "נשים בשולי החברה: מבט מעבר להווה".
מכון שכטר למדעי היהדות והאוניברסיטה הפרוטסטנטית בהולנד (PTHU) זכו במענק ארסמוס + היוקרתי בשווי 50,000 יורו שמעניק האיחוד האירופי למוסדות אקדמיים. המענק מיועד להגביר את שיתוף הפעולה בין שני המוסדות ולעודד חילופי סטודנטים, סגל ואנשי מִנהל בין מדינת ישראל להולנד. באירוע חגיגי שנערך ביום חמישי, 8 בנובמבר 2018, במעמד שגריר הולנד בישראל, גילס בשור פלאג, חתמו מכון שכטר למדעי היהדות והאוניברסיטה הפרוטסטנטית בהולנד על הסכם שיתוף הפעולה לשנתיים הקרובות.
הדיקנית הנכנסת: ד"ר תמר קדרי
"הערב הזה הוא ערב חגיגי המלא בתוכן ובעניין המחברים בין עולמות שונים: בין רוח לחומר; בין יצירה כתובה גבוהה לבין תרבות פופולרית; ובין מה שנכתב על ירושלים לבין מה שנמצא ונחשף בירושלים", אמר נשיא מכון שכטר פרופ' דורון בר, בפתיחת כנס ירושלים השנתי שהתקיים השבוע בנושא "ירושלים בתקופת המקרא – רוח וחומר". ואכן, יותר ממאה המשתתפים בכנס זכו להיחשף לממצאים ארכיאולוגיים מרתקים מתקופות שונות בירושלים, להאזין להרצאות מחכימות שעסקו בפניה השונים של ירושלים בתנ"ך ובתלמוד, ולקינוח – להשתתף בערב שיח ושירה שהעמיד במרכזו את דוד המלך.
ביולי 2018 השתתפו מרצי מכון שכטר למדעי היהדות בקונגרס העולמי השנתי למדעי היהדות EAJS שהתקיים בקרקוב, פולין. בקונגרס, המתקיים בכל ארבע שנים ונמשך חמישה ימים, נישאו יותר מאלף הרצאות בתחום מדעי היהדות. "קיום הקונגרס מעיד על העניין הרב שקיים בעולם בכלל ובאירופה בפרט בתחום מדעי היהדות" אומר פרופ' דורון בר שהשתתף בכנס. "אל הכנס הגיעו חוקרים מכל רחבי העולם: צפון אמריקה, יפן, דרום קוריאה, מדינות אירופה ומישראל שלה היה ייצוג בולט. העיר קרקוב קיבלה את פני המרצים בכבוד רב ובאתרים היסטוריים רבים של העיר הועמדו שלטי ברכה. מארגני הכנס הציגו תערוכות מיוחדות על ההיסטוריה העשירה של יהודי העיר".
מרים פרץ ששכלה את שני בניה: "במכון שכטר קיבלתי את הביטחון להעלות ספקות ולשאול 'אייכה אתה ה'?"
פרופ' דורון בר, נשיא מכון שכטר: "אנו מחנכים את תלמידינו להיות ביקורתיים, לערער על המוסכמות. ביקורתיות זו היא המאפשרת לנו להיות חברה טובה יותר, מעמיקת חקר וידע"
יותר מ־200 איש – אמריקאים וישראלים – הגיעו אתמול למכון שכטר למדעי היהדות שאירח את יום העיון הראשון מסוגו ושעסק ב"מדינת ישראל ויהדות צפון אמריקה: כיצד נוכל לגשר על הפערים". יום העיון נערך בשיתוף בית המדרש לרבנים באמריקה (JTS). בין משתתפי הכנס: יו''ר הסוכנות היהודית מר נתן שרנסקי, ח''כ רחל עזריה (כולנו), נשיא שוחרי עמותות שכטר הרב פרופ' דוד גולינקין, הרב ד"ר בני לאו, מנכ''ל התנועה המסורתית ד"ר יזהר הס, נשיא JTS פרופ' ארני אייזן, מנכ"ל קרן תל"י ד"ר איתן שיקלי ומכובדים נוספים.
סטודנטים למדעי היהדות מהולנד ומישראל ילמדו יחד בירושלים על מחלוקת והתפצלות ביהדות בראי ההיסטוריה, יסיירו במוזאון ישראל, במאה שערים ובמערות קומראן שבמדבר יהודה
כך אומר פרופ' דורון בר, החוקר את המקומות הקדושים העממיים והלאומיים בירושלים ובמדינת ישראל. פרופ' בר מזהה מגמה מתמשכת של נטישת הישראלים את הר הרצל לאורך ימות השנה, להוציא יומיים בלוח השנה הישראלי.
הכנס האחד עשר בנושא מעמד האישה בחברה הישראלית של מכון שכטר למדעי היהדות – התכנית ללימודי האישה והיהדות והמכון לחקר ארץ-ישראל ויישובה ביד יצחק בן-צבי
הכנס הבינ"ל השלישי על יהדות בפרספקטיבה אבולוציונית שיתקיים במכון שכטר למדעי היהדות יארח השנה מספר חוקרים שיציגו מחקרים שונים על הקשר בין אבולוציה למנהגים ותופעות שמקורם בדת
מחקר ישראלי שבוצע במכון ליהדות וביו-סוציולוגיה שבמכון שכטר למדעי היהדות בירושלים, מציע כי תופעות פתולוגיות כגון טרור עולמי והפרעות אנטי חברתיות פסיכופטיות כגון ירי המוני, הינן תוצאה של גלובליזציה וטכנולוגיה המתפתחת בקצב מסחרר.
משלחת של כעשרים עורכי דין ושופטים מקנדה התארחה בשבוע שעבר בכנס "חוק ומשפט בישראל" שנערך על ידי מכון שכטר למדעי היהדות בירושלים. הסמינר בן החמישה ימים הוקדש לנושא "שימור הביטחון, שלטון החוק, הדמוקרטיה ודרך החיים היהודית שלנו" וכלל מפגשים עם משפטנים בכירים במערכת המשפט הישראלי.
מכון שכטר למדעי היהדות יארח קבוצה של 20 עורכי דין ושופטים יהודים ולא-יהודים מקנדה במסגרת סמינר בן 5 ימים בשם "חוק ומשפט בישראל", במהלך השבוע של 19-14 בנובמבר 2016, בירושלים ובתל אביב.
300 נשים מגילאי 12 ועד 85, ישתתפו ב-19.6.15 בשעה 08:30 בתפילת שחרית משותפת במסגרת יום הלימודים הארצי לנשים השש-עשרה במכון שכטר בירושלים.
תערוכה חדשה של האמנית רות קסטנבאום בן-דב, העוסקת בסוגיות של אמונה וספק. פתוחה לקהל הרחב בימים א'-ה' בין השעות 9:00-17:00 במכון שכטר.
הכנס העשירי על מעמד האישה בחברה הישראלית. יום חמישי | ר"ח אדר ב' תשע"ו | 10 במרץ 2016 | בשעה 16:00. הכניסה חופשית.
פרופ' בר הוא גיאוגרף היסטורי שלתפישתו, ניתוח של מקומות ואירועים היסטוריים עשוי להסביר פעמים רבות תופעות שהן חלק מן הנוף והרחוב הישראלי של ימינו. מחקריו עוסקים בתולדות המקומות הקדושים העממיים והלאומיים במדינת ישראל, ביניהם הכותל המערבי, הר הבית, יד ושם והר הרצל והוא מלמד על נושאים אלו שנים רבות במכון שכטר.
לאחר שנים רבות בתפקיד, הרב פרופ' דוד גולינקין מסיים את תפקידו כנשיא מכון שכטר למדעי היהדות ובמקומו מונה פרופ' דורון בר כנשיא החדש של המכון. ד"ר ארי אקרמן התמנה לתפקיד הדיקן.
בצל האלימות, השבוע נפתחה שנת העשור ל"דיאלוג וזהות", מפגשי תלמידים יהודיים וערביים שרואים בדיאלוג וכבוד הדדי כדרך חיים.
התערוכה הוצגה במסגרת הביאנלה לאמנות יהודית עכשווית 2015 וננעלה ב-22.10.15.
מדוע נטמן בנימין זאב הרצל בפסגת הר שומם במערב ירושלים ומדוע נותר מקום קברו שנים רבות ללא מצבה? הספר בוחן את סוגיית קבורתם בשנית של אנשי שם באדמת ארץ ישראל בשנים 1967-1904.
"אמת וחסד: מקורות לליווי רוחני במדרש ובמחשבה העברית המודרנית" , בעריכת ד"ר עינת רמון, בהוצאת מכון שכטר למדעי היהדות.
הרב ד"ר בני לאו והזמרת אתי אנקרי יקבלו את פרס ליבהבר לעידוד סובלנות דתית, באירוע הגאלה של אגודת הידידים של מכון שכטר למדעי היהדות שייערך לציון 30 שנה להיווסדו ביום שלישי, 9.6.15 בשעה 18:30 בירושלים.
ביום רביעי 17 ביוני בשעה 18:00, באודיטוריום בקיבוץ רמת רחל, יתקיים כנס הענקת פרסי גנגר למצוינות בחינוך של רשת החינוך קרן תל"י •בית הספר תל"י גילה בירושלים זכה בפרס בית-הספר המצטיין ובפרס הרכזת המצטיינת של הרשת המונה כ-40,000 תלמידים בכל רחבי הארץ •מנהלת בית הספר אורנים תל"י ביקנעם, זכתה בפרס המנהלת מצטיינת וראש העיר זכה בהוקרה על שילוב תכני תל"י בכל מוסדות החינוך היסודי.
על כנס "פיוטהילים" שיתקיים ביום רביעי, 6 במאי 2015 בשעות 13:00-17:00 בבית המדרש שבקמפוס מכון שכטר למדעי היהדות.
מיצירותיו של האמן ניצול השואה, פישל רבינוביץ'. ביום שלישי, י"ט אדר תשע"ה, 10 במרץ 2015, בשעה 12:00, ברחבת בית המדרש, קומה 1- בקמפוס מכון שכטר, הכניסה חופשית. בהשתתפות בנו של האמן, יוסי רבינוביץ' ואוצרת התערוכה, ד"ר בת-שבע גולדמן-אידה.
מברכים: פרופ' דוד גולינקין, פרופ' חיים מיליקובסקי, יו"ר: ד"ר תמר קדרי בהשתתפות: פרופ' (אמריטוס) אביגדור שנאן, ד"ר אופיר מינץ-מנור, ד"ר שרה אופנברג, והמהדירים פרופ' יוסף תבורי וד"ר ארנון עצמון
שלישי-חמישי, א'-ג' בטבת תשע"ה, 25-23 בדצמבר 2014 במכון שכטר למדעי היהדות ובמכון ון ליר, ירושלים.
בימים אלה, בהם יחסי היהודים והערבים במדינה הולכים ומחריפים לאור התגברות האלימות והמתח, מתקיים בשקט ובשלווה המפגש הראשון מתוך סדרה בת חמישה מפגשים, בין 500 תלמידים יהודים ומהמגזר הערבי, במסגרת תכנית "דיאלוג וזהות" של קרן תל"י ומרכז ירושלים ליחסי יהודים ונוצרים.
הזמרת אתי אנקרי והרב ד"ר בני לאו. השניים חולקים פרס בגובה 40,000$ אשר יוענק להם בטקס שיתקיים ביוני, 2015.
מכון שכטר למדעי היהדות מזמין את נשות ישראל לכתוב את חייהן ביום לימוד מיוחד.
טקס הענקת הפרס יתקיים ביום שלישי, 10.6.14 בקמפוס מכון שכטר למדעי היהדות.
האם הדת היהודית יכולה להיות פמיניסטית? מהי עמדת היהדות בשאלת הפליטים מאפריקה? האם במאה ה-21 סוגיות כמו גיור, נישואין וגירושין ישארו בידי הרבנות הראשית? מה בין אינטימיות, זוגיות ודת? מכון שכטר למדעי היהדות ומרכז נווה שכטר בנווה צדק מזמינים את הבליינים התל אביביים למפגשים ספונטניים עם רבות ורבנים מסורתיים בפאבים בעיר.
דווקא בימים של הדרת נשים אנחנו בוחרים להשמיע את קולן של הנשים כקול היחיד על הבמה. לכל אחת יש עיר ושמה ירושלים – מכון שכטר ללימודי יהדות ומינהל גינות העיר מזמינים את הציבור הרחב לשמוע על העיר ירושלים מכמה קולות באירוע "שרות ירושלים".
בסימן "אביב של סובלנות". כשאומרים לנו את המילה "רב", לרבים מאתנו תהיה תמונה מאד מסוימת בראש. אך בישראל פועלים גם רבנים מסוג קצת אחר: מחברים בין ערכי היהדות לחיים המודרניים, מלווים יחידים בדרכם האחרונה, מחנכים לפלורליזם ולסובלנות. רבנים ורבות המקדישים את חייהם ליהדות אחרת – מכילה ומקבלת. החודש הגברת אנבל הרציג טנצר, מר גוסטבו גרינצוויג ומר ישראל סרוק יוסמכו לרבנות ויצטרפו ל-84 הרבות והרבנים בוגרי שכטר שכבר פועלים בקהילות מסורתיות בארץ ובעולם. ליווי רוחני, מנהיגות קהילתית וערכי פלורליזם וסובלנות...
מכון שכטר למדעי היהדות מכריז על אביב של סובלנות ופתיחות על רקע המועדים הישראליים וחגי ישראל
בשיאו של הערב יתקיים מופע שירה ושיח בין הזמר המוערך אהוד בנאי לרב רוברטו ארביב, מנהל החינוך בנווה שכטר, על סיפורם היצרי ומאבקי המלוכה של דוד ושאול ומה ניתן ללמוד ממנו על החברה הישראלית כיום.
הגדה חדשה וייחודית שהופכת את ליל הסדר לפעילות משפחתית לילדים ומבוגרים גם יחד, ויוצרת מפגש חברתי ומשפחתי העוסק ביציאת מצרים.
לראשונה, מגילת השואה עלתה לאינטרנט לקריאה באתר מכון שכטר למדעי היהדות והורדה לכל החפץ בכך. בשפות: עברית, עברית-אנגלית, עברית-צרפתית, עברית-ספרדית ועברית-רוסית.
מכון שכטר למדעי היהדות מקדיש השנה את כל אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה לסיפורים הנשכחים והלא מוכרים של יהדות צפון אפריקה. 27.4 בנווה שכטר, 28.4 הטקס המרכזי במכון שכטר.
על זכייתו בפרס ישראל לחקר התלמוד לשנת תשע"ד!
המוסיקאי אהוד בנאי והסופר ואיש הרוח ד"ר מיכה גודמן הם חתני פרס ליבהבר לעידוד סובלנות דתית לשנת תשע"ד.
הבוגרות הראשונות של תכנית מרפא הוסמכו ע"י רשת הארגונים לליווי רוחני בישראל בטקס הראשון מסוגו בארץ.
השניים יחלקו פרס בגובה 100,000 ש"ח אשר יוענק להם בטקס שיתקיים ביום ראשון הקרוב, ה-23 ביוני, 2013.
בהשתתפות יותר מ-700 תלמידים מ-33 בתי ספר . כנס ראשון: מתנ"ס תל מונד, ביום ה', 2.5, בשעה 11:30 כנס שני: היכל התרבות יוקנעם, ביום ב', 6.5, בשעה 10:00 כנס שלישי: התיכון המסורתי בירושלים, ביום ב', 20.5, בשעה 10:00.
הזמנה לכנס ירושלים השביעי של התכנית ללימודי ארץ ישראל: תרבות ומרחב במכון שכטר למדעי היהדות, וטקס הענקת מלגות קרן קימת לישראל למצטייני התכנית.
השניים חולקים פרס בגובה 100,000 ש"ח אשר יוענק להם בטקס שיתקיים ב-23 ביוני, 2013.
שני הבוגרים החדשים, ארני בן-דור וחגית דותן, הוסמכו בטקס החגיגי והצטרפו אל 82 רבנים שהוסמכו מאז שנת 1988. השנה צוין הטקס באירוע חגיגי במיוחד לרגל הסמכתו של המחזור ה-25 של רבנים ורבות מסורתיים.
מכון שכטר למדעי היהדות בירושלים מודיע על הקמת ועדת איתור למועמד מתאים למשרת הנשיא. פרופ' דוד גולינקין יסיים את תפקידו כנשיא מכון שכטר למדעי היהדות בקיץ 2014 לאחר יותר מעשור של שירות מסור, וזאת בכפוף לתקנות המועצה להשכלה גבוהה.