נציגינו יצרו אתך קשר בהקדם האפשרי.
שמואל גליק (נולד ב-1948) הוא פרופסור מן המניין וראש מכון שוקן למחקר היהדות ופרופסור לספרות ההלכה ותולדות החינוך היהודי במכון שכטר למדעי היהדות. חוקר פעיל וביבליוגרף של ספרות השאלות והתשובות ומתעד שרידי תשובות קדומים מכתבי יד שלא זכו לפרסום. מחברם של ספרי יסוד בחקר תולדות החינוך היהודי, ספרות המנהגים וספרי ביבליוגרפיה לספרות השאלות והתשובות.
לערך שמואל גליק בויקיפדיה:
www.wikipedia.org\wiki\שמואל_גליק
הימים שבין פסח ליום העצמאות מעלים בי כל שנה מחדש הרהורים על תכלית הזיכרון האישי, המשפחתי והלאומי. כעשרים וארבע שנים חלפו מאז נפילתו של בני אוריאל יצחק (אוֹרי) ז"ל, קצין חי"ר בצה"ל, ואני תוהה מה מכל הסיפור המשפחתי שהוא אבטיפוס לנרטיב היהודי-ישראלי של דורנו ייזכר במשפחתי בדורות הבאים? מה מהסיפור ההרואי של דור "השואה והתקומה", יישמר בזיכרון הקולקטיבי בדורות הבאים?
כתיבתה של ספרות השו"ת החלה בתקופת הגאונים (המאה השמינית), והיא נמשכת והולכת גם בימים אלו. עד שנת תש"ס נדפסו למעלה מ-5,600 ספרים, שבהם למעלה מחצי מיליון שאלות ותשובות. אחד מכלי הדרישה והחקירה שהתורה שבעל פה התהוותה והתגבשה באמצעותו, הוא ה"שאלה והתשובה".
מחר "נתנה תוקף קדושת היום כי הוא נורא ואיום", ונזכור כל הנשכחות: החיוך, החיבוק ושיחת הטלפון האחרונה. קול צפירה יישמע ודממה דקה; אנשים יחפזון וחיל ורעדה יאחזון ויאמרו "הנה יום הזיכרון לפקוד ולבכות, לעלמים ועלמות שהלכו מבלי שוב עוד".
מאת: פרופ’ שמואל גליק
הוצאה לאור: המכון לחקר ההלכה ויישומה שליד מכון שכטר ללימודי היהדות
עריכה: פרופ’ שמואל גליק
הוצאה לאור: בית המדרש לרבנים באמריקה ומכון שכטר למדעי היהדות