נציגינו יצרו אתך קשר בהקדם האפשרי.
ד"ר דרור בונדי הוא מרצה במכון שכטר ובמכון כרם, ובמגוון מקומות בלתי-פורמליים. הוא מתמחה בהגותו של אברהם יהושע השל, מתרגם אותה לציבור הישראלי, ומנסה לחיות לאורה בקהילת "בית ישראל".
עד כה הוא הביא לפרסום, כמתרגם או כעורך, את ספריו הבאים של השל: אלוהים מאמין באדם (2011), השבת (2012), קוצק (2015), התפילה (2016), תורה מן השמיים (2021), חסידים עד הקצה (2023), מיהו האדם? (2024) - וכעת הוא עובד, כעמית מחקר במכון הרטמן, על תרגום מלווה בהערות מחקריות לספרו של השל, הנביאים.
ספרו שלו, איכּה? (2008), הוקדש להגותו של השל, והוא פרסם חיבור נוסף על תרומתה הערכית כעמית מחקר במכון הישראלי לדמוקרטיה (2017). הוא גם ערך (ביחד עם פרופ' איש-שלום) את קובץ המחקרים הראשון על השל בעברית, לך לך (2018)
הוא נועד להיות רבי של חסידים ב"חצר" קטנה בוורשה, אך הוא נהיה לנביא עבור כל העולם. כסטודנט צעיר בברלין הוא חש כיצד צלם אלוהים הוחרב על ידי היטלר; כפילוסוף מפורסם בארה"ב הוא חש שרגליו התפללו בצעדה עם מרטין לותר קינג.
לרגל ציון יום הולדתו של הרב אברהם יהושע השל, ביקשנו מד"ר דרור בונדי, מרצה למחשבת ישראל ומתרגם הגותו של השל לציבור הישראלי, לספר מעט עליו ועל הגותו.
קרה לכם שקראתם טקסט כמה פעמים אבל בפעם מסוימת הבנתם אותו אחרת? כך קרה לד"ר דרור בונדי, מרצה למחשבת ישראל, כשקרא את תהילים קכ"ה, והרגיש שהתגלה לו אחד מסודות התורה הקסומים ביותר.
אברהם יהושע השל נולד להיות אדמו"ר חסידי וסיים את חייו כפעיל חברתי והוגה דעות אוניברסלי. איך דרך חייו מסמלת את האופן שבו הוא ראה את התנ"ך? ד"ר דרור בונדי, מרצה למחשבת ישראל במכון שכטר, משוחח עם דב אלבוים על הפרשנות המקורית שנתן השל לתנ"ך הרואה באלוהים דמות אנושית, אוהבת וקנאית ומזמינה את הקורא להיכנס אל רגשותיו של אלוהים, של שאר הדמויות ואל מערכות היחסים המורכבות שביניהם.