מתעניינים בלימודים הרשמה איזור אישי
English

מווינה לירושלים – דרכו האחרונה של הרצל

3 בספטמבר 2019

אירוע הכולל פתיחת תערוכה וטקס במלאות שבעים שנה להעלאת עצמותיו של בנימין זאב הרצל לקבורה בירושלים התקיים ביום ראשון 18.8.19 בהר הרצל.

במלאות שבעים שנה להעלאת עצמותיו של בנימין זאב הרצל לקבורה בירושלים חברו יחד ארבעה מוסדות ירושלמיים – מרכז הרצל – ההסתדרות הציונית העולמית, מכון שכטר למדעי היהדות, הארכיון הציוני המרכזי מבית ההסתדרות הציונית העולמית המרכזי והספרייה הלאומית – אשר הפיקו סדרת הרצאות, סיורים מודרכים במוזיאון הרצל ומפגשים שהחלו בתחילת האביב ושהסתיימו באירוע מיוחד שהתקיים השבוע – בדיוק בתאריך שבו צוין יום השנה השבעים להטמנת עצמותיו של הרצל בירושלים. הסדרה התקיימה בתמיכת קרן קימת לישראל ודיוויד מטלאו מקנדה. האירוע התקיים במעמד יו”ר ההסתדרות הציונית מר אברהם דובדבני, סמן ומ”מ יו”ר ההסתדרות הציונית העולמית מר יעקב חגואל, יו”ר מרכז הרצל ד”ר עליזה לביא, ח”כ צביקה האוזר ונשיא מכון שכטר פרופ’ דורון בר.

באירוע נפתחה התערוכה “מווינה לירושלים – דרכו האחרונה של הרצל” ובסיומו התקיים ברחבת הקבר טקס לציון שבעים שנה לקבורתו בירושלים. בטקס הוקרן הטקס שהתקיים בשנת 1949. את התערוכה אצרו ענת בנין מהארכיון הציוני המרכזי ופרופ׳ דורון בר, נשיא מכון שכטר למדעי היהדות. אירוע זה הוא חלק ממערך אירועים נרחב שקיים מרכז הרצל בחודשי הקיץ בהשתתפות אלפי מבקרים.

לדברי פרופ’ דורון בר, נשיא מכון שכטר: “בלא מעט פעמים, כאשר אני מגיע עם הסטודנטים שלי להר הרצל, אני נדהם לראות שהרחבה שליד הקבר ריקה מאנשים. עניין זה מעורר אצלי תמיהה, במיוחד על רקע ההיכרות שלי עם ההיסטוריה של המקום והפופולריות הגדולה שלה זכה הר הרצל בעבר. ההרגשה שלי היא שדווקא היום, כאשר החברה הישראלית מתלבטת רבות בנוגע לזהותה היהודית והישראלית, אנחנו זקוקים למשנתו של הרצל ולדרך הייחודית שבה ראה כיצד מסורת ומודרנה, ישן וחדש, ומזרח ומערב משתלבים במדינה שאותה חזה. בימים אלו אנו מציינים שבעים שנים להעלאת עצמותיו לקבורה בירושלים, וזו הזדמנות מצוינת עבור הציבור הישראלי לגלות מחדש את הר הרצל ולבקר שם בהמוניו”.

ד”ר עליזה לביא, יו”ר מרכז הרצל: “התערוכה המרגשת וחשובה ממחישה לנו את הדרך הארוכה שעשינו – אך יותר מכך היא מסמנת לנו את הדרך שעלינו עוד לעשות. מווינה לירושלים – שבעים שנים חלפו מאז שהועלו עצמותיו של הרצל, אך הצוואה לא מומשה במלואה. חובתנו המוסרית היא עבודה יומיומית לממש את הצוואה במלואה ולהיות חברת מופת. אם חפצי חיים אנו, עלינו לפעול בכל הכלים החברתיים העכשוויים, ולהמשיך ולהשלים את צוואתו של הרצל. זה לא סוד שרבים מדירים את רגליהם מביקור במקום, ושתוכניות הלימודים במערכת החינוך הצטמצמו. במרכז הרצל בירושלים אנו פועלים להמשיך ולספר את הסיפור שלנו ולמצוא את המאחד והמשותף בשבילי החברה הישראלית. אתם מוזמנים לבקר”.

ד”ר יגאל סתרי, מנהל הארכיון הציוני המרכזי: “התערוכה “מווינה לירושלים – דרכו האחרונה של הרצל” המבוססת על אוספי הארכיון הציוני משחזרת את המסע המרגש של העלאת עצמותיו של הרצל לירושלים, מסע שסגר עבור הרצל מעגל של הגשמת חזון. מן התצלומים והכרזות עולה ההתלהבות ההמונית של אזרחי המדינה הצעירה שבאו מכל קצוות הארץ כדי להשתתף במסעו האחרון”.

התערוכה מוצגת עד חודש דצמבר 2019 במרכז הרצל, הכניסה בתיאום מראש בשעות הפעילות.

 

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו לקבלת עדכונים שוטפים

    טופס זה מוגן באמצעות reCAPTCHA של גוגל. מדיניות הפרטיות, תנאי שירות
    גם אנחנו לא אוהבים ספאם! בהתאם, לא נעשה כל שימוש לרעה ו/או נעביר לצדדים שלישיים את כתובת הדואר האלקטרוני שלך.

    מתעניינים בלימודים במכון שכטר?

    נשמח להיות בקשר. נא השאירו פרטי התקשרות וניצור איתכם קשר בהקדם

    טופס זה מוגן באמצעות reCAPTCHA של גוגל. מדיניות הפרטיותתנאי שירות
    גם אנחנו לא אוהבים ספאם! בהתאם, לא נעשה כל שימוש לרעה ו/או נעביר לצדדים שלישיים את כתובת הדואר האלקטרוני שלך.