נציגינו יצרו אתך קשר בהקדם האפשרי.
מערכת הרישום המקוון לתואר שני במכון שכטר תהיה זמינה לשימוש בזמן הקרוב.
לעת עתה, באפשרותכם להשאיר את פרטי ההתקשרות שלכם ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.
טופס זה מוגן באמצעות reCAPTCHA של גוגל.
מדיניות הפרטיות, תנאי שירות
גם אנחנו לא אוהבים ספאם! בהתאם, לא נעשה כל שימוש לרעה ו/או נעביר לצדדים שלישיים את כתובת הדואר האלקטרוני שלך.
27 בדצמבר 2016
מחקר ישראלי שבוצע במכון ליהדות וביו-סוציולוגיה שבמכון שכטר למדעי היהדות בירושלים, מציע כי תופעות פתולוגיות כגון טרור עולמי והפרעות אנטי חברתיות פסיכופטיות כגון ירי המוני, הינן תוצאה של גלובליזציה וטכנולוגיה המתפתחת בקצב מסחרר.
המחקר, המתבסס בנקודת המוצא שלו על מספר מחקרים בתחום, בדק בקרב 120 סטודנטים לתארים ראשונים ומתקדמים בישראל הבנה והיכרות עם התיאוריה האבולוציונית ומצא קשר בין הבנת האבולוציה של האדם לבין תופעות פתולוגיות קטלניות המובילות לטרור עולמי למשל.
המחקר מתפרסם ערב פתיחת הכנס הבינלאומי השלישי על “יהדות בפרספקטיבה אבולוציונית” שיפתח מחר, יום רביעי 28.12.16 במכון שכטר למדעי היהדות בירושלים, ויימשך יומיים בהשתתפות חוקרים בעלי שם מאוניברסיטאות שונות בעולם.
ד”ר פול שרל-פוקס, החוקר שביצע את המחקר ומי שעומד בראש המכון ליהדות וביו-סוציולוגיה, הסביר את ממצאי המחקר. לדבריו, היות ובישראל לא מלמדים אבולוציה ומוצא האדם, חלק ניכר מהסטודנטים שנשאלו על כך, לא הצליחו לעשות את הקישור בין אבולוציה של בעלי החיים לבין אבולוציה של בני אדם. “כאשר הרחקנו את האבולוציה מהאדם, והסברנו לנשאלים על האבולוציה של בעלי החיים, הם הצליחו להשליך את הדברים טוב יותר על האבולוציה של בני האדם” (בהתבסס על ממצאי מחקר בהבנה של האבולוציה שנעשה ב- Newcastle University בשנת 2010 באנגליה).
לדברי ד”ר שרל-פוקס, נמצא כי יש יתרון קטן בהבנה של האבולוציה בקרב אלו אשר אינם מתפללים בתדירות קבועה, לעומת אלו שכן (יותר מפעם ביום). כלומר חילונים מבינים אבולוציה רק קצת יותר טוב מאשר דתיים.
ממסקנות המחקר עולה כי לימוד אבולוציה בתיכונים ובאוניברסיטאות יחדד חשיבה של אנשים על עצמם, על הסביבה ויגביר את ההבנה כי קיימת אינטראקציה בין הגנים לבין הסביבה ואף יסייע להגברת המעשים הטובים וצמצום המעשים הרעים שלנו כבני אדם.
“במקום הזה, מאחר ואנשים אינם מבינים שהם חלק מהטבע וממעגל החיים, וחווים ניכור ובידוד בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית המהירה, הם עלולים לחוות התנהגויות פתולוגיות אנטי חברתיות, מה שעשוי להסביר את ריבוי פעולות הטרור העולמי למשל או אירועי הירי ההמוני”, אומר ד”ר שרל-פוקס.
קבוצת המחקר שנבדקה במחקר הזה, נשאלה גם לגבי אלטרואיזם. כך נמצא כי רובם המכריע של הנשאלים הזדהו עם מחוות אלטרואיסטיות כגון תרומת כליה, פריצת אדם לבית בוער להציל אדם הכלוא בתוכו או זינוק על רימון יד לצורך הצלת חיילים אחרים, כפי שעשה רס”ן רועי קליין ז”ל במלחמת לבנון השנייה. מצד שני, אנשים לא הזדהו עם אלטרואיזם קיצוני, כמו מקרה שבו אדם נכנס לבית החולים ומבקש לתרום את כל אבריו הפנימיים כדי להציל אחרים.
“אנחנו עומדים בפני מצב שהחשיבה וההתנהגות המוסרית עוברות מהדת אל המדע והמדע יכול ללמד אותנו איך ליצור חברה אלטרואיסטית. המחקר כבר מצא כי חברות אלטרואיסטיות – קבוצות המשתפות פעולה – מצליחות הרבה יותר”, אומר ד”ר שרל-פוקס. לדבריו, “אם אנחנו מסתכלים על העולם כקבוצה, אנחנו צריכים למצוא את האלטרואיזם העולמי כדי לפתור את בעיות העולם. לבינתיים התשובה היא ליצור קהילות קטנות בנות 180-300 חברים, אשר קיומן מצמצם בדידות ותופעות אנטי חברתיות”, אומר ד”ר שרל-פוקס.
לפרטים נוספים ותיאום ראיונות
שלי פז 054-248-8086