מתעניינים בלימודים הרשמה איזור אישי
English

טקס הסמכת הרבנים של בית המדרש לרבנים ע”ש שכטר

15 במאי 2014

כשאומרים לנו את המילה “רב”, לרבים מאתנו תהיה תמונה מאד מסוימת בראש. אך בישראל פועלים גם רבנים מסוג קצת אחר: מחברים בין ערכי היהדות לחיים המודרניים, מלווים יחידים בדרכם האחרונה, מחנכים לפלורליזם ולסובלנות. רבנים ורבות המקדישים את חייהם ליהדות אחרת – מכילה ומקבלת. החודש הגברת אנבל הרציג טנצר, מר גוסטבו גרינצוויג ומר ישראל סרוק יוסמכו לרבנות ויצטרפו ל-84 הרבות והרבנים בוגרי שכטר שכבר פועלים בקהילות מסורתיות בארץ ובעולם. ליווי רוחני, מנהיגות קהילתית וערכי פלורליזם וסובלנות עומדים לנגד עיניהם של המוסמכים היוצאים לדרך חדשה ומאתגרת.

הטקס יתקיים ביום שלישי, כ’ באייר תשע”ד, 20/5/14 בשעה 17:00 בקמפוס מכון שכטר למדעי היהדות, רחוב אברהם גרנות 4 ירושלים.

כתבים וצלמים מוזמנים – באישור הגעה מראש.

טקס הסמכת הרבנים של בית המדרש לרבנים ע”ש שכטר הוא יום חג גדול. שלושת המוסמכים החדשים למדו שנים רבות בבית המדרש ורכשו כלים להפוך למנהיגים רוחניים בקהילותיהם:

הגברת אנבל הרציג טנצר היא האשה ה-24 שמוסמכת לרבנות בישראל בידי בית המדרש לרבנים. אנבל נולדה בבלגיה להורים ניצולי שואה ועלתה לארץ בשנת 1980. את ההחלטה ללמוד בשכטר ולהקדיש את חייה לליווי רוחני של מי שמתמודדים עם מחלות סופניות ואתגרי הזקנה, היא קיבלה לאחר שסעדה את אמה הגוססת בחודשיה האחרונים: “אני רואה את תפקידי כשליחות, מנהיגה שעונה על צרכים רוחניים. המלווה הרוחני עוזר לקבל את המוות כחלק ממעגל החיים, תומך בחולה ברגעיו האחרונים ומסייע לו למצוא את מקורות החוזק שלו”. אנבל מספרת כי מצאה בית ביהדות המסורתית הפלורליסטית של בית המדרש לרבנים ע”ש שכטר: “הייתי מאד שמחה להמשיך ללמוד עוד ועוד ולהתעמק בשורשינו וברוח. יהדות המסורתית מתווכת בין הציבור החילוני והחיים המודרניים לבין המקורות וההיסטוריה שלנו ואני מקווה שכרבה אשמש גם אני כגשר עבור אלו שרוצים לדעת יותר”.

מר גוסטבו גרינצוויג החל את דרכו הרוחנית עוד כנער יהודי צעיר בבואנוס-איירס, שם החל ללמוד בבית מדרש לרבנים, אך כשהחליט לעלות לארץ בשנת 1992, נאלץ לקטוע את לימודיו הרוחניים ובמקום למד אדריכלות ופתח משרד פרטי מצליח. שנתיים לאחר הגעתם ארצה הצטרפו גוסטבו ואשתו אנליה לקהילת “עמיתי” המסורתית ברעננה ובשנים האחרונות כיהן כממלא מקום רב הקהילה. “ההחלטה לחזור ללימודים הגיעה דווקא עקב לחץ וגיבוי של הקהילה אותה אני מנהיג. חברי קהילת “עמיתי” רואים בי כמנהיג קהילתי ורוחני, וככזה חשתי שעלי להעמיק את ידיעותיי ושליטתי בדת. ההסמכה חיזקה את מעמדי בתוך הקהילה, החלטות שעלי לקבל, עצות לחברי הקהילה. בית המדרש של שכטר העניק לי כלים להפוך למנהיג טוב יותר וזו היתה חוויה”.

מר ישראל סרוק פועל מזה שנים במסגרות ציוניות ויהודיות בארץ ובעולם. במהלך פעילותו זו נחשף לקהילה המסורתית והתחבר במיוחד לערכים שהיא מקדמת: “להיות רב זה להיות מודל רוחני וחינוכי. חיזוק הקשר בין קהילות לזהות היהודית שלהן זו שליחות מיוחדת בעיני”.

הטקס נערך כחלק מאירועי “אביב של סובלנות” עליו הכריזו עמותות שכטר במטרה לקדם את הסובלנות ואת ההערכה למסורת היהודית ולערכי הסובלנות והפלורליזם בחברה הישראלית. עמותות שכטר מזמינות אתכם להצטרף למגוון האירועים שיתקיימו במהלך תקופה זו.

בית המדרש לרבנים ע”ש שכטר פועל משנת 1984 והסמיך עד כה 84 רבות ורבנים המשמשים כמנהיגים, מתווכים ותומכים בקהילות ויחידים המעוניינים לחזק את זיקתם לזהות היהודית. משל”י – בית מדרש שכטר למנהיגות יהודית, היא התכנית האקדמית היחידה בארץ המעניקה לסטודנטים תואר שני במדעי היהדות בשילוב חווית בית מדרש במטרה להעמיק את חווית לימוד ההיסטוריה והמקורות היהודיים וההכרות עם ארון הספרים היהודי.

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו לקבלת עדכונים שוטפים

    טופס זה מוגן באמצעות reCAPTCHA של גוגל. מדיניות הפרטיות, תנאי שירות
    גם אנחנו לא אוהבים ספאם! בהתאם, לא נעשה כל שימוש לרעה ו/או נעביר לצדדים שלישיים את כתובת הדואר האלקטרוני שלך.

    מתעניינים בלימודים במכון שכטר?

    נשמח להיות בקשר. נא השאירו פרטי התקשרות וניצור איתכם קשר בהקדם

    טופס זה מוגן באמצעות reCAPTCHA של גוגל. מדיניות הפרטיותתנאי שירות
    גם אנחנו לא אוהבים ספאם! בהתאם, לא נעשה כל שימוש לרעה ו/או נעביר לצדדים שלישיים את כתובת הדואר האלקטרוני שלך.