נציגינו יצרו אתך קשר בהקדם האפשרי.
קורס מקוון בהנחיית ד"ר כרמלה אבדר. 7 מפגשים, אחת לשבוע בימי רביעי, 17:00–18:30 החל מ־20 באוקטובר 2021.
תאריך: |
יום רביעי, 20 באוקטובר 2021 17:00—18:30
יום רביעי, 27 באוקטובר 2021 |
---|---|
מיקום: | זום |
מחיר: | ₪395 |
פרטים: |
טלפון - 074-7800673 דוא"ל - etka@schechter.ac.il |
שריון ביומן: |
לחצו להוספת האירוע ללוח שנה |
חשוב לדעת: | כרוך בתשלום |
בקורס ייחודי זה נלמד על הקשר בין אוכל לזהות שלנו על הצלחת. נבחן את האופן בו היהדות באמצעות חוקים והלכות טומאה/טהרה יצרה גבולות בין יהודים ללא יהודים; את הניסיון ליצור מטבח לאומי חדש בתקופת היישוב ובעשורים הראשונים של מדינת ישראל ולמחוק את האוכל הגלותי של קיבוץ הגלויות; כיצד הפכו מטבחים אתניים כמו “אוכל מזרחי” לנחלת כלל החברה הישראלית; מקום תרבות השפים, תוכניות בישול, תוכניות ריאליטי, בלוגים ומתכונים במרשתת בחיינו; כיצד האוכל מאחד או מפריד בין קבוצות דתיות, לאומיות, אתניות, מגדריות ומשפחתיות; נעסוק ב”מנגל ביום בעצמאות” ובקשר בין בשר, כוח וגבריות; נבחן את הקשר בין אוכל ומגדר ואת המשמעויות המאגיות (פוריות ומיניות) המיוחסות ללחם; וכן את הקשר בין אוכל למודלים של יופי, ולבסוף – איזה זהות אנו אוכלים בחו”ל.
ד“ר כרמלה אבדר היא חוקרת פולקלור ומלמדת במגוון מוסדות אקדמיים. בת להורים שעלו מתימן, היא החלה לגלות עניין במסורות הלבוש של העדה בעקבות טקס החינה של אחותה. מאז היא עוסקת בשימור תרבות הלבוש של יהדות תימן לפני שהוא יישכח.
נושאי מחקרה העיקריים הם גוף, לבוש ומגדר בתימן ובארצות האסלאם; אלבום משפחתי – דימויים משפחתיים בראי התקופה כמעצבי דימוי לזיכרון; צילום אוריינטליסטי – יהודי המזרח בתמונות מצולמות; דימוי היהודי בתימן בתרבות העברית והישראלית – בין פירוק הגוף האישי-הקהילתי להבניית הגוף הלאומי.