נציגינו יצרו אתך קשר בהקדם האפשרי.
סטודנטים יקרים,
שנת לימודים חדשה עומדת בפתח, ועמה באה ציפייה גדולה והתרגשות לקראת קורסים מעניינים ומרחיבי אופקים, מרצים מרשימים, וחברים חדשים שעמם נעים ללמוד ביחד.
גם אני נרגשת במיוחד מכיוון שאני מסיימת שלוש שנים שבהן שימשתי כדיקנית. כשאני מסתכלת לאחור אני חשה סיפוק, כי שנים אלו היו מלאות עשייה ופעילות. למדתי להעריך את העובדה שמכון שכטר הוא מקום המאפשר להניע תהליכים ולראות תוצאות. אני יכולה לומר בגאווה שבשלוש השנים האחרונות פתחנו שני מסלולי לימוד חדשים, הקמנו תוכנית לסטודנטים מאופקים והנגב, וגם תוכנית תעודה מיוחדת בלימודי אוצרות. חיזקנו והרחבנו את האגף האקדמי בקליטת יועצים אקדמיים חדשים. פתחנו מרכז כתיבה המסייע לסטודנטים בכתיבה אקדמית והפקנו חוברת הדרכה לכתיבת עבודות סמינריוניות. התנסינו בלמידה מרחוק, ופתחנו לראשונה לימודי ערב בזום.
לא הכול הלך בקלות, והיו גם לא מעט קשיים. כשהייתי בערך באמצע תקופת הדיקנות שלי, וחשבתי שכבר רכשתי ניסיון בתפקידי, הגיעה ההפתעה הגדולה: הקורונה. היינו צריכים לחשב מסלול מחדש, להקים תוכנית פעולה מהיסוד. ואכן, רכשנו ציוד, הכשרנו את המרצים, הקמנו מערך תמיכה לסטודנטים לשימוש בזום. הלימודים התקיימו במלואם, והמשכנו להיות כל הזמן עם יד על הדופק. התגובות החמות שהגיעו מכם העידו כי עמדנו באתגר. הצלחנו לשמור על הייחודיות של המכון למרות המצב המורכב. אני רוצה להגיד לכל אחת ואחד מכם תודה. תודה על האמון והסבלנות, על המיילים המפרגנים והמעודדים. הרגשתי שהאתגרים מצמיחים אותנו ופותחים בפנינו אופקים חדשים.
מכון שכטר הוא מקום מיוחד במינו, ואני חושבת שזו זכות גדולה כשמקום העבודה הופך גם לבית. אני רוצה להודות לפרופ' דורון בר, נשיא המכון, שעמו עבדתי בשותפות מלאה, ליועצים האקדמיים המסורים, לצוות המרצים הנפלא, ולנעמי דופרה ומירה גינזבורג שעושות את עבודתן עם כל הלב. אני יוצאת לשנת שבתון שבה אתמקד במחקר אקדמי. אני בטוחה שאתגעגע…
אני מאחלת לד"ר נעה יובל־חכם הצלחה בתפקידה החדש. ולכם, שנת לימודים נהדרת!
ד"ר תמר קדרי היא מרצה וחוקרת של ספרות חז"ל במסלול מדרש ואגדה במכון שכטר למדעי היהדות ולשעבר דקנית המכון. היא בוגרת תואר ראשון ושני ובעלת תואר דוקטור מהאוניברסיטה העברית. בשנת 2001 הייתה עמיתת מחקר במרכז ללימודי היהדות באוניברסיטת פנסילבניה. בשנת 2009 זכתה במענק של הקרן הלאומית למדע ובמשך שש שנים ניהלה פרויקט מחקר להוצאת מהדורה מדעית למדרש שיר השירים רבה. הסינופסיס הועלה לאתר של מכון שכטר למדעי היהדות. היא פרסמה מאמרים חשובים בכתבי עת יוקרתיים בארץ ובחו"ל. ספרה "מנחה ליהודה" ראה אור בשנת 2017 בהוצאת מכון שכטר למדעי היהדות ומכון לאו בק. פרט לכך היא גם אומנית ופסלת והשתתפה בתערוכות בגלריות בירושלים ובתל אביב.